Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Sziasztok!
Ebben a feladatban szeretnék kérni segítséget:

Írja fel annak az egyenesnek az egyenletét, amely átmegy a P(3;-2) ponton és merőleges a 4x-5y=7 egyenesre!

Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, Matematika, egyenlet, pont, érettségi, egyenes
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megadott egyenesről le tudod olvasni a normálvektorát, ez akkor (4; - 5)
A másik egyenes szempontjából ez irányvektor tehát az irányvektoros egyenes egyenletét kell felírni a P(3; - 2)pont segítségével.

-5x-4y= - 5*3-4*(-2)
-5x-4y= -7
0