Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány darab hatjegyű és néggyel osztható szám írható fel az 1,1,2,2,3,4 számjegyekkel?

Főoldal » Középiskola » Matematika
629
Hány darab hatjegyű és néggyel osztható szám írható fel az 1,1,2,2,3,4 számjegyekkel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, kombinatorika, ismétléses, permutácó
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Hatjegyű szám: 6×5×4×3×2×1=720 darab szám
Négyjegyű szám: 4×3×2×1=24 darab szám
-2

Ha azt akarjuk hogy néggyel osztható legyen a szám akkor 12, 24, vagy 32 lesz az utolsó két számjegyből álló szám
Ha 12 a szám vége: 4×3×2×1=24 eset lehetséges, ahogy a többinél, így 3×24=72 ilyen darab szám van
0