Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dinamika-2

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
395
2. Egy rakétameghajtású szánkó tömege 500 kg. Álló helyzetből képes felgyorsulni 1600 km/h sebességre 1,8 másodperc alatt. Mekkora erőt fejtenek ki a rakéták a szánkóra? [123456,8 N]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
v=1600km/h=444,44m/s
t=1,8s
m=500kg
F=?
v=a·t⇒a=v/t=247m/s²
F=m·a=500·444,44=123456,8N
0