Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sss-3

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
356
Egy műhold a földfelszín felett 640 km magasságban, körpályán kering. Egy keringés időtartama 98 perc. Mekkora a műhold (a) sebessége és (b) centripetális gyorsulása? (A Föld sugara 6370 km.) [7490 m/s, 8 m/s2]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
T=98·60=5880s
r=R+h=6370+640=7010·10³m
vk=r·ω=r·2·π/T=7487m/s
acp=v²/r=7487²/7010·10³=7,8m/s²
0