Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
421
feladat: Számítsd ki annak a körhenger alakú edénynek a térfogatát és felszínét, melynek alapkörének sugara 10 cm, és az edény magassága 15 cm! Ha kiszámoltál mindent, akkor a térfogatot váltsd át először köbdeciméterré, majd literré.

feladat: Számítsd ki a paralelogramma alapú hasáb felszínét, térfogatát ha: a=4m b=3m ma(magasság)= 3m M(testmagasság)=10m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Körhengeres feladat
Körhenger térfogata: V=r²π×m=10²×3,14×15=4710 cm³=4,71 dm³=4,71 liter
Felszíne: A=2r²π+2rπm=2×10²×3,14+2×10×3,14×15=2198 cm²
Hasábos feladat:
A=2T+P=2×12+140=164 cm² a felszíne
V=T×m=12×10=120 cm³ a térfogata
Alapterület a paralelogrammának: 4m×3m=12 m²
A palást területe: 4×10+4×10+3×10+3×10=140 m²


-1