Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
889
Hány csúcsa van annak a konvex sokszögnek, amelynek 209 átlója van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n oldalú konvex sokszög átlóinak száma:
(n×(n-3))/2=209
n×(n-3)=418
n=22
22 oldala van, így ennyi csúcsa is van
0