Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi segítségre lenne szükségem!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
779
Gondoltam egy számot. Hozzáadtam 3-at, majd a kapott szám ötszörösét vettem, így a gondolt számnál 1-gyel kisebb számot kaptam. Melyik számra gondoltam?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(x+3)×5=x-1
5x+15=x-1 /+1
5x+16=x /-5x
16=-4x /:-4
x=-4
-1