Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
930
Tudna nekem valaki segíteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d)
100-nak a 3/4-ed része azt jelenti, hogy a 4/4 (vagyis az egész) az 100.

Az 1/4 része 25. (4*25 az 100).

(Ezek alapján a 2/4 része azaz 1/2-e (fele) 50.)

100-nak a 3/4-ed része 75.

Számolással:
Szorozni kell a számlálót, vagy a nevezővel osztani (mindkettő ugyanazt az eredményt adja):
100 * (3/4) = 300/4 = 75

25*3=75

b) 32-nek a 3/4-ed része:
Szorozni kell a számlálót, vagy a nevezővel osztani:
32*(3/4) = 96/4 = 24

8*3 = 24

f)
40-nek a 2/5-öd része:
Szorozni kell a számlálót, vagy a nevezővel osztani:
40*(2/5) = 80/5 = 16

8*2 = 16

h)
100-nak a 4/5-öd része:
Szorozni kell a számlálót, vagy a nevezővel osztani:
100*(4/5) = 400/5 = 80

20*4 = 80
2