Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 12 fős osztály színházba megy.

Főoldal » Középiskola » Matematika
434
Egy 12 fős osztály színházba megy. Az egymás mellé szóló jegyeket véletlenszerűen
osztják szét egymás közt. Mi a valószínűsége, hogy Klára, Beáta és Réka egymás mellé ülnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tekintsük a 3 lányt egy csapatnak. Ekkor 12-3+1=10 fő sorrendjét kell vennünk, ami 10! (faktoriális) és a 3 lány sorrendjeszer több lesz a lehetséges sorrendek száma, tehát 10!3! szorzat a megoldás. Majd ha lesz időd nézd meg a youtube csatornámon, ahol ezt is magyarázom! https://www.youtube.com/watch?v=EXhWK59nNwc&list=PLwXxAxAEOlGg4BbBrP0eJzx31Z-3TVhwr
Módosítva: 6 éve
0