Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
435
Egy 1 m3-es alumíniumtartály 4°C hőmérsékletű vízzel van tele. Mennyi víz folyik ki, ha a hőmérséklete 85°C lett? Mennyi lesz a víz sűrűsége, ha kezdetben 1000kg volt a tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A feladatból nem tűnik ki, hogy az alumínium tartály tágulását is figyelembe kell-e venni? (én nem számoltam vele, mert a szöveg szerint csak a víz hőmérséklete változott). Továbbá én a víz hőtágulási együtthatóját 80 fokon mért értékkel számoltam β=0,621·10-3 1/C⁰
Számítás
ΔV=β·V₀·ΔT=0,621·10-3·1·81=0,05m³=50,3dm³=50,3l
Az új sűrűség
p=(ró)
p=p₀·1/(1+β·ΔT)=1000·1/(1+0,621·10-3·81)=952,4kg/m³
0