Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki el tudná magyarázni, hogy ezt a feladatot hogy kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
975
Szóval meg van adva két kör, azt nem értem hogy derítem ki ennyiből, hogy hol vannak bizonyos egyenesek, amikből kiderítem a háromszög hollétét méreteit stb. Valaki el tudná magyarázni vagy le tudná vezetni? Köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

6
UI.: Nem voltam ott órán, a feladatot úgy küldték hogy ilyen lesz a dolgozatban.
0

Egy pitagorsz tétel.
a2+b2=x2
202+502=x2
x=
 2900 =10 29 
1

Köszi, ezt értem. Azt nem tudom, hogy ha meg van adva két kör, hogyan tudom meg hogy hol van a háromszög? A képről én annyit tudok leszűrni hogy be vannak húzva vonalak, na de honnan tudom hogy honnan hová?
0

Tehát a két kört berajzolom, és összekötöm a középpontjukat, az így keletkezett vonal X... és hogyan tovább?
0

Kicsi kör sugarát tudod, tehát tudsz egy téglalapot melynek egyik oldala a sugár, a másik a két érintő pont közötti távolság. Tehát a másik sugár az a kis sugár, plusz még a 3szög egyik oldala. Tehát ha kis r=10 és nagy r=30, akkor a háromszög egyik oldala 20.
1

Na most már értem, köszi! :)
1