Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1028
Adott a következő három egyenes egyenlete:
a: 7x+3y=-22
b: x-12y=-28
c: -8x+9y=-37
Ezeknek az egyenleteknek hogy tudom megállapítani az irányszögét?

B KÉRDÉS: Az a,b és c egyenesek egy háromszög oldalegyeneseinek egyenletei. Határozd meg a háromszög csúcspontjának koordinátáit.

C: Abc háromszögben határozd meg a a csucsbol induló magasságvonal egyenesének egyenletét?

D: A B csucsbol induló súlyvonal egyenesének egyenletét

E: A B csúccsal szemközti oldal felezőmerőlegesének egyenletét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A: Tudod, mi az a meredekség? Ha tudod, mi az, tudod, hogy kell kiszámolni?

B: Páronként egyenletrendszerbe foglalod az egyenleteket, a megoldások a keresett pontok koordinátái lesznek (x az első, y a második).

C: Az A csúcsból induló magasságvonal merőleges a BC oldalra, tehát a BC→ vektor a keresett egyenes normálvektora lesz.

D: A B csúcsból induló súlyvonal átmegy az AC oldal felezőpontján, azt kiszámolod, úgy lesz 2 pontod, amire már lehet egyenest állítani.

E: A felezőmerőleges átmegy az AC oldal felezőpontján, és normálvektora az AC→ vektor.

Ha ezek alapján nem megy, kérdezz még.
0