Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek tz

Főoldal » Középiskola » Matematika
441
Gyors segítség kellene!
Képeket mellékeltem
(remélem jól)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
b) 6x+4/5-2+5x/3=2
18x+12/15-10+25x/15=2 /*15
18x+12-10+25x=30
2+43x=30 /-2
43x=28 /:43
X~0,65

c) (6x+3)-3(3x-4)=5(x-4)-(x+1)
6x+3-9x+12=5x-20-x-1
-3x+15=4x-21 /+3x
15=7x-21/+21
36=7x /:7
5,14~x

Ennyit tudok segíteni.
1

Remélem el tudod olvasni. Ez az 50-es
1

Szerintem ez így helyes, de nézd át! Ennek nincs száma.
1