Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha meg van adva a háromszög 3 magassága, mitől függ, hogy szerkeszthető-e?

Főoldal » Középiskola » Matematika
714
Gondolom nem minden esetben szerkeszthető, szóval csak van valami szabály rá :) Épp geometriát veszünk, és a tanár poénnak találja az ilyesmi szivatásokat, hogy lehetetlen feladatokat rak a dogába, hogy szerkesszük meg amit nem is lehet, én meg sose tudom jövök rá, hogy ezek min múlnak :( :D
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, háromszög, szerkesztés, magasság, körző, magasságpont, magasságvonal
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A magasságvonalakból az eredeti háromszöghöz hasonló háromszöget lehet összeragasztani (hasonló háromszög azt jelenti, hogy párba lehet állítani a nagy háromszög oldalait a kis háromszög oldalaival úgy, hogy azok hosszának hányadosa ugyanakkora, például a 3;4;5 és a 15;20;25 oldalhosszú háromszögek hasonlóak, mert 15/3=5, 20/4=5, 25/5=5, ezt a hányadost egyébként hasonlósági aránynak nevezzük, és λ (lambda) görög betűvel jelöljük). Emiatt azt kell tudnia, mint az eredetinek, vagyis a háromszög-egyenlőtlenséget. Ha nem tudod, mi az, azt is leírom.
0