Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szövegesfeladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
518
Mekkora húr tartozik egy 5 cm sugarú körben a 74°-os középponti szöghöz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A csatolt kép szerint
A húr és a 74⁰-os központi szöghöz tartozó két sugár egy egyenlő szárú háromszöget alkot, a háromszög húrhoz tartozó magassága felezi a húrt és a központi szöget is, a félszög szinuszára felírhatjuk az alábbi egyenletet
sin37⁰=h/2r ⇒ h=2r·sin37⁰=6 cm
1