Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a húrnégyszög ismeretlen szögeit, ha két szomszédos szöge 48 fok és 132 fok!

Főoldal » Középiskola » Matematika
773
Mi a négyszög pontos neve?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a húrnégyszög szemközti szögeinek összege 180⁰ . Ez azt jelenti hogy az egymással szemben lévő szögek nagyágát összeadod akkor 180⁰ kapsz. Ha ezt megteszed
α=48⁰ (megadta a feladat)
β=132⁰ (megadta a feladat)
γ=180⁰ - α vagyis γ= 132⁰
δ=180⁰ - β vagyis δ=48⁰


Ami pont egy szabályos trapézt ad
0