Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene matekból ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
428
Egy iskolai előadás alkalmából első nap eladták a jegyek negyed részét és még 12 jegyet, a második nap eladtak még 126 jegyet. Két nap alatt 219 jegyet adtak el összesen. Hány jegy maradt eladatlan?

Kicsit értelmetlen nekem ez a szöveg . Sehol sincs feltüntetve , hogy összesen mennyi jegy volt ...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, szöveges
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azt is ki kell számolni, hogy hány jegy volt. 219-et adtak el. Az egyenlet másik oldalára, a napokra lebontva írtam. 1/4-et szorozzuk x-el, mert a negyedét adták el, de nem tudjuk, hogy mennyi az egész.
219=126+1/4x+12
219=138+1/4x /*4
876=552+x /-552
324=x

324 jegy van összesen, ebből ki kell vonni az eladottakat:
324-219= 105 jegy maradt eladatlan.

Ha valamit nem értesz, vagy azt hogy mi hogy van, akkor írj nyugodtan!
Módosítva: 6 éve
1