Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tengelyes Tükrözés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
831
1. Szerkesz deltoidot, ha adott két oldal és a szimmetriaátlója!
AB=3,5cm, BC=4,0cm, AC=3,1cm.

2. Szerkessz rombuszt, ha adott
Két átlója: e=3cm, f=4cm!

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. t tengelyen A pont kijelölése
2. 3,5 cm körző nyílással körív
3. A-ból 3,1 cm körzőnyílással a t tengelyen C kijelölése
4. C pontból 4 cm-es körívvel
5. B pont kijelölése
6. az A körív t tengelyt két pontban metszi (egyik C), ezekből AC/2-nél nagyobb tetszőleges körzőnyílással 6-os pont.
6-os pont és A (f egyenes) a t tengelyre merőleges (a rombusz átlói merőlegesek)

7. f merőlegest eltoljuk B-be (piros egyenes)
8. t tengely és a piros egyenes metszéspontja M
BM távolságot körzőnyílásba véve tükrözzük t-re (D pont)

Az ABCD pontokat összekötve megkapjuk a szerkesztett deltoidot.
Módosítva: 6 éve
1

0