Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1653
Két elefántbébi,Háti és Fáni közül Háti 180 kg-mal nehezebb , és így háromszor annyi nehéz mint Fáni. Hány kilogramm Fáni? Válaszokat előre koszi. ;)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Fáni = x
Háti =x + 180 = 3*x

x+180=3x (levonunk egy x-et)
180=2x (osztunk kettővel)
90 = x

Fáni 90kg
Háti 270kg
0