Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi feladat. SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
611
1. Mekkora munkát végez az a 65 kg tömegű ember, aki egy 12 kg-os ruhakosárral felmegy a 4 m magas padlásra?
2. Mekkora sebességgel halad az a 80 kg tömegű kerékpáros, akinek a mozgási energiája 4000 J?
3. Egy D = 20 N/m rugóállandójú rugót 5 cm-rel megnyújtottunk. Mennyi a húzóerő munkája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia! Csak az egyes kérdésre tudom a választ sajnos de itt van:
A munka jele ugye a W, de mi most a munka egyik fajtájáról az emelési munkáról beszélünk.
W=m×g×h (emelési munka egyenlő tömeg szorozva gravitációs gyorsulás szorozva magassággal) (A g azaz a gravitációs gyorsulás nálunk 9,81 m/s)
Összeadom az összes tömeget majd kiszámolom:
65+12=77
Azaz: 77×9,81×4= 3021,48 ~ 3021,5 (amit ugye már felfelé kerekítünk) ~ 3022
A munka mértékegysége ugye a J (Joule)
A megoldás tehát: 3022J munkát végez
0