Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7. matek segítsetek! SOS!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
631
1.Melyik algebrai kifejezés a kakukk-tojás? 3xy; 5x; xy; -6xy

2. Add meg az algebrai kifejezés együtthatóját! (4,6x)

3. Mivel egyenlő a 2(x+3) algebrai kifejezés? 5x; 5+x; 2x+3; 2x+6

4.Mi a következő algebrai kifejezés legegyszerűbb alakja?
5(3a+4)-(a+3)+2a= 33a; 16a+17; 33; 16a

5.Mi az egyenlet megoldása? -3x=27

6. Mi az egyenlet megoldása? 5x + 6 = 71

7.Mi az egyenlet megoldása? 2x-4= -18

8. Oldd meg az egyenletet! Minden sort írj le, ahogy a végeredményhez jutsz!
2x+1=-x+10

9.Oldd meg az egyenletet! 5(x-2)=-7x

10. 4(x - 2) + 3(3 - x) = 2 egyenlet megoldása. Írj le minden sort!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segítség, kell, A, Most
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1.: 5x

2.: Ezt bocsi de nem tudom

3.: 2x+6

4.: 16a+17=33a (a=1)

5.: x=-9

6.: x=13

7.: x=-7

8.: 2x+1=-x+10 /+x
3x+1=10 /-1
3x=9 //3
x=3

9.: x= öt hatod

10.: 4(x - 2) + 3(3 - x) = 2
4x-8+9-3x=2
x+1=2 /-1
x=1
1

Mivel az előttem levő mindent megírt neked, így az ő válaszát fogadd el kérlek! A 2. feladatra a válasz: Az ismeretlen szorzószámát nevezzük együtthatónak, ezért a válasz 4,6
Módosítva: 6 éve
2