Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1213
1. Milyen magasra lehet egy 32 kg tömegű testet 2560 j munka árán egyenletes sebességgel felemelni?

2. Egy energiatakarékos 18W-os égőt naponta 3 órán keresztül használunk. Ez mennyi munkavégzést jelent egy 30 napos hónapban?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm! <3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
Wemelési = m · g · h
2560 J = 32 kg · 9,8 m/s² · h
h = 2560 J / (32 kg · 9,8 m/s²)
h = 8,16 m

2.)
Azt kell kiszámolni, hogy hány Wh-ás (watt-órás) az égő.
1 Wh = 3600 W
x Wh = 18 W
x = 18/3600 · 1
x = 0,005 Wh

3 órát használod egy nap, 30 napig, azaz összesen 30 · 3 = 90 órát használod.
1 óra alatt fogyaszt 0,005 W-t, 90 óra alatt pedig 90 · 0,005 Wh = 0,45 Wh.
Ahoz hogy megkapjuk a munkavégzést, számoljuk ezt vissza W-ba.
0,45 · 3600 W = 1620 W
0