Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi! Csatoltam képet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
466
Sziasztok nagyon sürgősen kellene a matek házi! Aki megcsinálja annak Előrre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

7
Készítem
0

1.
a)
a=24dm
m=5dm
A=a²+2·a·moldallap
moldallap=?=13
moldallap²=12²+5² (Pitagoraszi számhármas)
A=24²+48·13
A=576+624
A=1200dm²
V=?
V=(a²·m):3
V=(24²·13):3
V=(576·13):3
V=7488:3
V=2496dm³
0

1
b)
(az oldallap magasságot mo-val fogom jelölni)
a=?
mo=117cm
m=45cm
A=a2+2a·mo
(a:2)²+m²=mo²
(a:2)²+45²=117² (Pithagoraszi számh.)
a=216
A=216²+2·216·117
A=46656+432·117
A=46656+50544
A=97200cm²
V=(a²·m):3
V=(216²·45):3
V=46656·15
V=699840cm³
0

2 a)
(alkotót a-val jelölöm)
r=4cm
a=12cm
A=r·π·(r+a) (rövidített alak)
A=4·3,14·(4+12)
A=4·3,14·16
A= 64·3,14
A=200,96cm²
V=(r²·π·m):3
m²+r²=a²
m²+4²=12²
m²+16=144 /-16
m²=128 /√
m=11,31
V=(4²·3,14·11,31):3
V=(16·35,5134):3
V=568,2144:3
V=189,4048cm³
Remélem h jó
0

2 b)
a=53
m=45
r=?
m²+r²=a²
45²+r²=53² (pithagoraszi számh)
r=28
A=r·π·(r+a)
A=28·3,14(28+53)
A=87,92·81
A=7385,28cm²
V=(r²·π·m):3
V=(28²·3,14·45):3
V=784·3,14·15
V=2461,76·15
V=36926,4cm³
0

3
a)
r=65cm
A=4r²·π
A=4·65·3,14
A=260·3,14
A=816,4cm²
V=(4r³π):3
V=(4·65³·3,14):3
V=(12,56·274625):3
V=3449290:3
V=1149763,3333(végtelen ezért remélem h jó⇒nézz rá mielőtt leírod)
0

3 b)
r=3,2dm
A=4·r²π
A=4·3,2²·3,14
A=12,56·10,24
A=128,6144dm²=1286144mm² (ha jól számoltam)
V=(4r³π):3
V=(4·3,2³·3,14):3
V=(12,56·32,768):3
V=411,56608:3
V=137,188693333333 (ez is végtelen, erre is ránézhetnél)
0