Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy fizika háziban kérnék segítséget.

Főoldal » Középiskola » Fizika
430
mennyi hő szügséges 10 mol 100 celsius fokos vízgőz 120 celsius fokra történő melegítéséhez állandó nyomáson?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Gázok, Fajhő, hőkapacitás, mólhő
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A vízgőz fajhője:
cgőz = 1,7 kJ / (kg · ⁰C)
Egy mol víz: 18 g (16 + 2 · 1)
Nekünk van 10 mol, az 180 g, ami 0,18 kg.
Q = c · m · ΔT
Q = 1,7 kJ / (kg · ⁰C) · 0,18 kg · 20 ⁰C
Q = 6,12 kJ = 6120 J
0