Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika háziban segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
818
Feladat: Számítsuk ki azt a munkát, amelyet a súlyemelő a 150 kg tömegű súly 2,2 m magasra emelése közben végez!

W = ?
m = 150 kg
s = 2,2 m

Azt tudom, hogy W = F*s

De hogyan kapom meg az F-et a tömegből és útból? Vagy nem kell ebben az esetben az F, és másképp kell kiszámítani a munkát?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, házi, tömeg, erő, út, munka
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
hát az m-et átváltod Newtonba. és úgy megkapod az eredményt.
1

W=m·10·s=150·10·2,2=3300Nm=3300J=3,3kJ
Aki a segítséget adta, az arra utalt, hogy a tömeget, ha megszorzod 10-el, (a gravitációs gyorsulás értékével), akkor átváltod Newtonba (erőbe), és azzal tudsz számolni. Helyesen mondta, jól segített, én csak kiegészítettem, Neki adjad a pontot.
1