Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
472
Segítsetek levezetni!
Az albertkeksz csomagolásán levő adat szerint 100 g keksz energiatartalma 1976 kJ.
Mennyivel nő szervezetünk energiája,ha elfogyasztjuk a csomagban levő összes (110 g) kekszet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ez egyenes arányosság.
100 g kekszben van 1976 kJ, akkor 110 g-ban mennyi?
100 g = 1976 kJ
110 g = x kJ
x = 110/100 · 1976
x = 2173,6 kJ

Tehát 2173,6 kJ-al nő.
0