Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1075
Segít valaki levezetni?
Az egyik konzervdoboz oldalán olvasható adat szerint 100 g csemegekukorica energiatartalma 471 kJ.
Mennyi az égéshője a csemegekukoricának?
Lε=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Q=475 KJ
m= 100g
Lε=Q/m
Lε =475/100 (475 : 100)
Lε = 4,75 J/kg
1