Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3445
Hány éves most az az ember,aki pontosan 5 év múlva lesz kétszer olyan idős,mint amennyi pontosan 5 évvel ezelőtt volt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
most x éves, 5 éve x-5 éves volt, 5 év múlva x+5 éves lesz
tehát x+5=2(x-5), ebből kijön, hogy x=15, tehát 15 éves
2

15
Mivel 5 év múlva 20 lesz, ami pontosan 10-nek a kétszerese, ami 5 évvel ezelőtt volt
1

15, mert:

- Ha most 15, 5 ével ezelött 10 éves volt és 10 × 2 = 20
2