Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Standard addíciós módszer

Főoldal » Középiskola » Kémia
603
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Mindegyik abszorbancia érték pont a minta abszorbanciájával nagyobb (lásd kép).

Az egyenes egyenlete a mért értékekből:
absz=(1,391/6,5)*x+0,439

Minden mért abszorbancia a minta 0,439-es abszorbanciájával nagyobb:
absz=0,214*x+0,439

Tehát:
absz=0,214*x

Tehát a minta 0,439-es abszorbanciájához:

A minta koncentrációja:
0,439*6,5/1,391 = 2,0514 mg/L koncentráció tartozik.

Azt nem tudom, nektek hogyan jött ki a negatív koncentráció, de a számértéke teljesen jó.

Közben rájöttem:
Az addíciós egyenes x-tengelymetszete (amikor y=0) pont a minta koncentrációját fogja kiadni.

0=0,214*x+0,439

x= (-0,439) / 0,214= -2,0514 (nem kell megijedni attól, hogy negatív, ilyen a standard addíció és a matek.)
Módosítva: 6 éve
1