Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
822
Egy gyerek ül a 10 kg tömegű szánkón, melynek nyomása a hóra 8 kPa. A szánkó érintkezési felülete a hóval 500 cm². Mekkora a gyerek tömege? Mekkora a szánkó aljának a hóra vonatkozó csúszási súrlódási együtthatója, ha a súrlódási erő a nyomóerőnek a 10-ed része?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
p = Fny/A ---> Fny = p*A= 400N ----> m(össz)- m(szánkó) = m (gyerek) = 40-10 = 30 kg
Fs = Fny/10 --> u(mű)*m(össz)*g = 40N ---> u(mű) = 0.1

;)
1