Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Forgatónyomaték Házi dolgozat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
896
Fizika házi dolgozat jegyre megy minden segítséget köszönök.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, dolgozat, forgatónyomaték
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Egyetlen dolgot kell tudni: forgatónyomaték = erő szorozva erőkarral.
M = F · d
Az erőkar az erőnek és a forgástengelynek a távolsága.

Az erőt newtonban (N) kell számolni, a távolságot pedig méterben (m), és ebből newtonméter (Nm) lesz. Ha nem abban van valamelyik megadva, át kell alakítani.
Tehát mondjuk a 6. feladatnaál nem kell semmit sem átváltani, csak szorozni kell. Az elsőnél a centit át kell váltani méterbe, a hármasnál a kN-t (kilonewton, vagyis 1000 N) newtonba.
És persze ha pl. a nyomaték és az erő van megadva, akkor osztani kell, hiszen:
M=F·d
ebből:
d=M/F

Csináld meg őket, egyszerűek.
0

Köszönöm!
0