Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
820
Hány különböző ötöslottó-szelvényt lehet kitölteni? 1-től 90-ig választunk 5
számot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az első számnak választhatunk 90 számból. A masodik helyre 89-ből, a harmadik helyre 88-ből, a negyedikre 87-ből, az ötödikre 86-ból. Ugye, mert kétszer ugyanazt nem jelölheted be.
Ezeket most összeszorozzuk 90*89*88*87*86. De a sorrend az mindegy, ezert elosztom 5*4*3*2*1-el!
1

Csatoltam képet. Természetesen az előttem szóló válaszát jelöld megoldásnak. Szeretném figyelmedbe ajánlani a youtube csatornám erről szóló videóját. Megtisztelsz, ha megnézed.
https://www.youtube.com/watch?v=AuAgxeP4cuM&list=PLwXxAxAEOlGg4BbBrP0eJzx31Z-3TVhwr&index=5

Módosítva: 6 éve
1