Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1405
Kérlek segítsetek a matekházimban!
200g 50%-os sóoldathoz 300g 40%-os sóoldatot adunk. Milyen töménységű oldatot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Tömeg(g) Tömegszázalék(%) Tömegszázalék(g)
1. anyag 200g, 50%, 200×(50/100)
2. anyag 300g, 40%, 300×(40/100)
Keverék: 500g, x%, 500×(x/100)
200×(50/100)+300×(40/100)=500×(x/100)
Századokat elhagyva mindenhol: 10000+12000=500x⇒x=44%-os oldatot kapunk


-1