Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi a tömeg

Főoldal » Általános iskola » Kémia
807
Mennyi a tömege?
a. 0,1 mol oxigén

b. 2,5 mol nitrogén

c. 1/3 mol víz

d. 10 mol ammónia

e. 0,5 mol hidrogén-klorid
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a.) 3,2 g
b.) 2,5 · 28g=70g
c.) 1/3· 18 = 6g
d.)10· 17= 170g
e.) 0,5· 36,5= 18.25g
1