Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
551
Egy test lendülete 10 kg×m/s mozgási energiája 20 J. Mekkora a test tömege és sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
lendület = I = m*v = 10 kg*m/s
mozgási energia = Ek = (1/2)*m*v² = 20 J

2 ismeretlenes egyenletrendszer:
I. m * v = 10
II. (1/2)*m*v² = 20

Innen már csak matek.
0