Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektor szorzas/osztás

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
1/a,b,C
2/a,b,C,D
Ezekben kérlek segitsetek, köszönöm ;)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vektor `k`-szorosa: minden elemet szorozz meg `k`-val.
`k`-ad része: minden elemet ossz el `k`-val.

Tehát pl. az 1.a) megoldása `2·veca=2·(2;-5)=(2·2;2·(-5))=(4;-10)`

Vektorok összege: egyszerűen add össze az elemeit: az elsőt az elsővel, a másodikat a másodikkal.
Vektorok kivonása: el se mondom, találd ki.

Tehát pl. 2.a) megoldása:
`veca+vecb=(1;4)+(-1;3)=(1+(-1);4+3)=(0;7)`

A többit csináld meg te.
0