Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
669
Másodpercenként 55 kJ munkát végző daru 5 perc alatt 35 méter magasra emelt egy rakományt. Mennyi a rakomány súlya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Amit tudunk:
P=55 kJ/s=55 000 J/s
t=5 min=300 s
s=35 m
G=?
-------
Mivel ugye P=W/t -> W=P*t=300*55 000 J=16 500 000 J=16 500 kJ
W=G*s -> G=W/s=16 500 000/35 N=471 428,57 N a rakomány súlya.
0