Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekházi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
519
Sziasztok tudtok segíteni? :)
1., Egy négyzet alakú szalvéta oldala 21cm. Mennyi a területe?
(készíts rajzot!)
2., Egy téglalap alakú színespapír oldala 21cm és 30 cm. Mennyi a területe?
(készíts rajzot!)
3. Egy deltoid alakú lap átlói 42 és 26cm. Mennyi a lap területe? (rajzolj!)
4., Egy derékszögű háromszög két befogója 15cm és 12 cm. Mennyi a területe? (rajzolj!)
5. Egy paralelogramma alakú szántóföld két hosszabbik oldala182m. Ezek között a távolság, azaz a magassága a paralelogrammának 81m. Hány négyzetméter a szántóföld területe? (rajzolj!)
Váltsd át hektárba az eredményt!
6. Egy trapéz alakú virágágyás adatai:
a = 23m,
c = 16m
m= 9m
Rajzold le vázlatosan:
Hány négyzetméter a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
1. feladat
T=a²=21²=441 cm²
2.feladat
T=a×b=21×30=630 cm²
3.feladat:
T=(e×f)/2=(41×26)/2=533 cm²
4.feladat
T=(a×b)/2=(15×12)/2=90 cm²
5. feladat
182×81=14742 m²=1,4742 hektár
6. feladat
T=((a+c)/2)×m=175,5 m²
Légyszi fogadd el így megoldásnak rajz nélkül mert én nem tudok fotózni a telefonommal, kösz.







-1

1.
T=a²=21²=441cm²
2.
a=21cm
b=30cm
T=?=ab=21·30=630cm²
3.
e=42cm
f=26cm
T=(ef):2=(42·26):2= 21·26(egyszerűsítettem)=546cm²
4.
a=15cm
b=12cm
T=?=90cm²
T=(ab):2
T=15·6 (egyszerűsítettem)
T=90cm²
5.
a=182m
ma=81m
T=?=a·ma
T=182·81
T=14742m²=1,4742ha
6.
a=23m
c=16m
m=9m
T=?
T=((a+c):2)·m
T=((23+16):2)·9
T=39:2·9
T=19,5·9=175,5m²
0

egy kicsit részletesebben kidolgoztam
0

Sajnos én sem tudtam rajzot csatolni de nem nehéz négyzetet vagy paralelogrammát rajzolni főleg ha nem kell megszerkeszteni
Én bízok benned és tudom, hogy tudsz te rajzolni pl téglalapot
HAJRÁ!! :):)
0