Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika!

Főoldal » Középiskola » Fizika
597
A hegytetőre útjavításhoz gránitot szállítanak. Mennyi a 18 kN súlyú teherautó munkavégzése, ha 3 m³ gránitot negyed óra alatt szállít fel a hegy lábától, 800 m magasan lévő hegytetőre
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Teherautó tömege üresen:18000/10=1800kg
Gránit tömege=sűrűség*terfogat--->2750*3=8250kg
Tehát a jármű össztömege:8250+1800=10050kg
W=m*g*h
W=10050*10*800=80,4 Megajoule
0