Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Erettsegi

Főoldal » Középiskola » Matematika
324

Márciusban egy család nagybevásárlást tartott, összesen 27000 Ft-ot költöttek WC-papírra, száraztésztára és egyéb tartós élelmiszerre. A három termékcsoportra költött összegek aránya 8 : 7 : 5. Mennyit költöttek ebből a pénzből WC-papírra? 0/2 pont *
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
WC papír: 8x
Száraztészta: 7x
Tartós élelmiszer: 5x
Összesen: 20x=27000 Ft⇒x=1350 Ft
Így a WC papír: 1350×8=10800 Ft-ot költöttek WC papírra.
-2