Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1005
Egy fagyis tölcsér alkotójának hossza 16 cm, alapköre 1,5 cm sugarú.a)
Hány cm3 a tölcsér térfo-gata?b)
Hány cm2 fóliával burkol-ható be a tölcsér palástja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A fagyi tölcsér olyan mint egy körkúp.
Alapkörnek a térfogata: r²π=1,5²×3,14=7,065 cm²
A fagyi tölcsér magassága: r²+m²=a²⇒1,5²+m²=16²⇒m=15,93 cm
A Fagyi tölcsér térfogata: (r²π×m)/3=(7,065×15,93)/3=37,515 cm³ a térfogata
A palástját sajnos nem tudom, mondjuk ez is többi a semminél.


-1