Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
903
Mekkora a tömege a Földnek, ha r=6370 km, sűrűsége =5,51 g/cm³?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika 8osztály SOS
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A tömegét a sűrűsége és a térfogata alapján tudod meghatározni.
Tegyük fel, hogy a föld gömb és a gömb térfogata V = 4r³π/3

V = 4 * 6370³ * π / 3

tömeg = térfogat * sűrűség

a sűrűséget váltsuk át 5.51 g / cm³ = 5510 g / dm³ = 5510 000 g / m³ =
5510 kg / m³ = 5510 * 109 kg / km³

tömeg = (4 * 6370³ * π / 3) * 5510 * 109 kg (ezt még lehet tovább szépíteni)
Módosítva: 9 éve
0