Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell kiszámítani? Köszönöm a segítséget.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
628
Számítsf ki a lyukas kocka felületét és a térfogatát.köszönöm a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A kocka térfogatából kivonod a lyukét. A felszínnél pedig hozzáadod a lyuk felszínét (kivéve a teteje és alja, mert az hiányzik).

Vkocka=a*a*a=18*18*18=5832cm³
Vlyuk=a*a*b=6*6*18=648cm³
V=Vkocka-Vlyuk=5832-648=5184cm³

Akocka=a*a*6=18*18*6=1944cm²
Alyuk=a*b*4=18*6*4=432cm²
A=1944+432-72=2304cm²

A 72 az a kocka oldalán lévő lyuk.
Módosítva: 6 éve
0

A=6×18²-2×6²=1944-72=1872 cm² a felszín
V=18³-6²×18=5832-648=5184 cm³
-1