Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7 feladatos kérdés

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1644
1, kémiai vegyjelek jelentése
a, N
b, N2
c, 2 O2
d, 3 Cl2
2, mekkora a tömege az anyagoknak
a, 2 mol hidrogénatom
b, 1 mol hidrogéngáz
c, 3 mol oxigéngáz
d, 1,5 mol nitrogénmolekula
3, Mekkora az anyagmennyisége az anyagnak
a, 71g klór
b, 32g oxigén
c, 14g nitrogén
d, 10g hidrogén
4, Hány molekulát tartalmaz az anyag
a, 2g hidrogén
b, 16g oxigén
c, 35,5g klór
d, 42g nitrogén

Előre is köszönöm a válaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
1. feladat
a, 1 mol nitrogénatom
b, 1 mol nitrogéngáz
c, 2 mol oxigéngáz
d, 3 mol klórgáz
2. feladat
a, 2×1=2g
b, 1×2=2g
c, 3×32=96g
d, 1,5×28=42g
3.feladat
a, 71/35,5=2 mol
b, 32/16=2 mol
c, 14/14=1 mol
d, 10/1=10 mol
4. feladat
a, 1-et
b, 0,5-et
c, 0,5-et
d, 1-et












0

1, kémiai vegyjelek jelentése
a, N
nitrogén
nitrogén atom
1 db nitrogén atom.
1 mol nitrogén atom
6*1023 db nitrogén atom
14 g nitrogén

b, N2
nitrogén molekula
nitrogén gáz
1 db nitrogén molekula.
1 mol nitrogén molekula
6*1023 db nitrogén molekula
28 g nitrogén


c, 2 O2
2 db oxigén molekula.
2 mol oxigén molekula
12*1023 db oxigén molekula
64 g oxigén

d, 3 Cl2
3 db klór molekula.
3 mol klór molekula
18*1023 db klór molekula
213 g klór

2, mekkora a tömege az anyagoknak
a, 2 mol hidrogénatom: 2*1=2 gramm
b, 1 mol hidrogéngáz: 1*2=2 gramm
c, 3 mol oxigéngáz: 3*32=96 gramm
d, 1,5 mol nitrogénmolekula = 1,5*28= 42 gramm

3, Mekkora az anyagmennyisége az anyagnak
a, 71g klór = 1 mol
b, 32g oxigén = 1 mol
c, 14g nitrogén = 0,5 mol
d, 10g hidrogén = 5 mol

4, Hány molekulát tartalmaz az anyag
a, 2g hidrogén = 6*1023 db
b, 16g oxigén = 3*1023 db
c, 35,5g klór = 3*1023 db
d, 42g nitrogén = 9*1023 db
Módosítva: 6 éve
2