Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2866
köszönöm ha segítesz !
:)
Egy szabályos sokszög egyik csúcsából 12 átló húzható.
a, Mekkora a sokszög egy-egy belső szöge?
b, Hány fok a belső szögeinek összege?
c, Hány átlója van összesen a sokszögnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Bármelyik csúcsból n-3 átló húzható
Így n-3=12⇒n=15 oldala van a sokszögnek.
a,
Egy belső szöge: ((n-2)×180)/n⇒(13×180)/15=156 fokos
b,
Belső szögeinek összege: (n-2)×180=13×180=2340 fok
c,
Átlók száma: (n×(n-3))/2=(15×12)/2=90 átló


1