Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1063
Egy matek doga egyik feladata ami a mit matek tankönyvünkben is benne van de nem tudom megoldani, eléggé sürgős mert holnap van a leadási határidő...............
Előre is köszönöm !!!

a, Számíts ki az alábbi sokszögek területét!

E: Trapéz, amelynek alapjai 4 cm, illetve 3 dm hosszúak, magassága pedig 10 mm.
É: Négyzet, amelynek átlói 0,4 dm hosszúak.
L: Egyenlő szárú háromszög, amelynek alapja 7,5 cm, az alaphoz tartozó magassága 4,8 cm.
T: Derékszögű háromszög, amelynek befogói 6 cm és 50 mm hosszúak

b, Rendezd a sokszögeket területük szerint növekvő sorrendbe, majd írd le a betűjelüket! A négy betű összeolvasva értelmes szó adódik.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Szia. Hozzákezdtem.
0

²Trapéz területe:
((a+c)/2)×m=((4+30)/2)×1=17 cm²
Négyzet területe:
Átló 4 cm:
Oldal legyen:x
Így x²+x²=4²⇒2x²=16⇒x²=8⇒x=2,828 cm
Így területe: 2,828²=8 cm²
Egyenlő szárú háromszög területe: (alap×magasság)/2
(7,5×4,8)/2=18 cm²
Derékszögű háromszög területe:
(6×5)/2=15 cm²
Növekvő sorrendben: 8 cm², 15 cm², 17 cm², 18 cm²
Így étel lesz a szó




-1

E: a+c/2= 17cm^2
É: 32,5dm^2
L: a×ma/2=18cm^2
T: a×b/2=15cm^2
Megoldás: étel
1

T=(a+c)*m/2=(30+4)·1/2=17cm²

2a²=4²
2a²=16 /:2
a= 8 
a∼2,82
T=a·a=2,82·2,82∼8cm²

T=a*m/2=7,5*4,8/2=18cm²

T=a*m/2=6*5/2=15cm²

ÉTEL
Módosítva: 6 éve
0