Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek valaki segítsen Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2196
Egy transzformátor következő adatait ismered: primer feszültség 230 V, szekunder feszültség 46 V, szekunder tekercs menetszáma 200. Mennyi a primer tekercs menetszáma? (írd le a számítás menetét)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia.
U1=230V
U2=46V
N1= ?
N2=200

N1/N2=U1/U2

230/46=5
azaz 5-tel osztom.

Tehát 200 * 5 =1000
Mert fordítva számolok.

N1=1000
1