Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek gyorsan segítsen valaki mert ezt még ma le kell adnom

Főoldal » Középiskola » Matematika
1397
Egy szabályos sokszögnek 20 átlója van. Mekkora egy szabályos sokszög egy belső szöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
N oldalú konvex sokszög átlóinak száma: n×(n-3)/2
Így n×(n-3)/2=20⇒n×(n-3)=40⇒Ebből következően: 8 oldala van a sokszögnek
Egy szabályos sokszög egy belső szöge: (n-2)×180/n⇒(6×180)/8=135 fokos egy szöge
1