Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy trapéz egyik alapja

Főoldal » Általános iskola » Matematika
840
Egy trapéz egyik alapja a=12 cm, magassága m=5cm. Mekorra lehet a másik alapja, ha a területe nem nagyobb 40cm2-nél
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matwk, 287.o.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
T=(a+c)/2×m
Ha 40 cm² a területe:
(12+c)/2×5=40
(12+c)/2=8
12+c=16
c=4
Így a trapéz másik alapja 4 cm vagy ennél kisebb
-1