Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromágneses indukció

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1989
Milyen anyagból készíthetik az iránytű házát?

A háztartásban használt hálózati elektromosságnak milyen jellemzői, értékei, paraméterei vannak?

Egy transzformátor primer tekercse 1200 menetes, a szekunder tekercse 120 menetes. A primer tekercsre 240 voltot kapcsolunk. Mekkora szekunder feszültséget kapunk? Ha a szekunder oldalon 60 W teljesítményű fogyasztó működik, akkor mekkora erősségű áram folyik rajta? Mekkora a primer tekercsben folyó áram erőssége?

Mi a legnagyobb mágnes a környezetünkben?

Írd le a mozgási indukció jelenségét! Mely villamos gépek működnek a nyugalmi indukció elvén?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. Acélból készítik.
2. 230V értéke.
3. Számítások:
P1=1440
N1=1200
U1=240V
I1=6W
P2=1440
N2=120
U2=24V
I2=60W
4. Magnetit.
5. A tekerccsel sorba kötött áramerősség mérő műszer mutatója kitér, azaz elektromos áramot jelez, ha a tekercsben egy mágnest mozgatok. A megneses mező változást elektromos mezőt hoz létre.
Nap teljesítményű.
0